Dardania Sacra Blog

0

Dhemetra=Artemidha-Etimologji

Printo Dhemetra@Artemidha DemeterNë mitologjinë para greke, ishte hyjni ideale antropomorf i kulturës dmth e bujqësisë , por edhe lirisë e vegjetacionit, tokës dhe kjo pasojë e fertilitetit e cila është konsideruar si mbrojtëse e martesës dhe konkretisht e lindjes...

0

Mbretërimi dhe jeta e mbretit Gent

Artikuj të ngjajshëm Vitet kur Kosova filloi të merrte frymë  13 hours ago Realizimi i reformës në drejtësi, sfida më e rëndësishme e shqiperisë 13 hours ago VRANËSIRATSHPËRTHYESE MBI ILIRIKUM 3 days ago Genti...

0

Nekropoli i Tumulave të Rugovës

Nekropoli i tumulave të Rogovës gjendet në lokacionin e njohur me emrin Fusha, rreth 4 km në juglindje të nekropolit tumular të Fshejt, në krahun e djathtë të rrugës Gjakovë,Prizren. Ky kompleks nekropolesh përbëhej...

0

Bejtë Galica- trimi i betejave antiturke

Në vazhdën e luftërave qindvjeçare të popullit shqiptar kundër pushtuesve të ndryshëm, që pamëshirshëm u vërsulën mbi trojet tona, u veçuan disa lokalitete dhe vendbanime për një qëndresë dhe rezistencë të përhershme. Në mesin...