Category: Uncategorized

0

Fjala “La” e gjuhës shqipe – Etimologji

Fjala “La” e gjuhës shqipe – Etimologji aleksanderhasanas May 27, 2017   Vihet re dukshëm, se në fjalorin e gjuhës shqipe mungojnë mijëra fjalë, larguar ato nën petkun e fjalëve “të huazuara”. Ndërkohë shumë...

0

Aenēās,Princi Dardan

Aenēās, një figurë mitologjike por ka të ngjarë dhe historike. I biri i të vdekshmit Anchise dhe i Afërditës/Venera, perendesha e bukurisë. I ati i tij ishte kushëri i Priamit mbret i qytetit të...