Monthly Archive: July 2017

0

Fjala “La” e gjuhës shqipe – Etimologji

Fjala “La” e gjuhës shqipe – Etimologji aleksanderhasanas May 27, 2017   Vihet re dukshëm, se në fjalorin e gjuhës shqipe mungojnë mijëra fjalë, larguar ato nën petkun e fjalëve “të huazuara”. Ndërkohë shumë...

0

Aenēās,Princi Dardan

Aenēās, një figurë mitologjike por ka të ngjarë dhe historike. I biri i të vdekshmit Anchise dhe i Afërditës/Venera, perendesha e bukurisë. I ati i tij ishte kushëri i Priamit mbret i qytetit të...

0

Nazareth – qyteti – “I’Zeus”- Etimologji

Nazareth – qyteti – “I’Zeus”- Etimologji Nazareth: Qyteti i Jezusit CITOJ: Nazareth “Engjëlli Gabriel u dërgua nga Perëndia në një qytet të Galilesë, që quhej Nazaret, te një e virgjër … dhe emri i...

0

Dhemetra=Artemidha-Etimologji

Printo Dhemetra@Artemidha DemeterNë mitologjinë para greke, ishte hyjni ideale antropomorf i kulturës dmth e bujqësisë , por edhe lirisë e vegjetacionit, tokës dhe kjo pasojë e fertilitetit e cila është konsideruar si mbrojtëse e martesës dhe konkretisht e lindjes...